Politikere afviser påstand om undervisningssteder

 

I et debatindlæg er den påstand blevet fremført, at centerlederne i den kommende skolestruktur ville få beføjelse til at lukke de såkaldte undervisningssteder.
Indlægget afstedkom blandt andet en replik fra Venstres byrådsmedlem Keld Emil Damsgaard, som blankt afviste postulatet med henvisning til den foreliggende byrådsbeslutning.


På den baggrund har Kanal Hjørring nu valgt at kontakte en håndfuld byrådsmedlemmer for at høre deres vurdering af det ømtålelige emne, som skolelukninger altid vil være.


- Jeg kan oplyse, at styrelsesvedtægten optegner, hvor skolevæsnet har undervisningssteder og hvilke faser, der undervises i, forklarer udvalgsformand Viggo Bilde.


- Rettelser og ændringer til styrelsesvedtægten kan ikke laves uden, at byrådet godkender det på et møde, så centerlederne kan ikke lukke flere skoler, konkluderer Viggo Bilde.


- Det er vel den garanti, der kan gives, at stedet ikke kan lukkes automatisk, men kun ved at overbevise et flertal i byrådet, uddyber socialdemokraten Peter Duetoft.

- Men det er klart, at skulle der ske det, at ingen søger til en skole, så kommer man da helt naturligt til at se på det forhold, noterer videre Peter Duetoft.


Flere andre lokalpolitikere har svaret med kortfattet støtte til Keld Emil Damsgaards synspunkt eller med henvisning til Viggo Bildes svar, som er videresendt til hele Hjørring Byråd.

Astrup - De aktives by i Vendsyssel
Lav din egen hjemmeside med mono.net